ARBEIDSVITAMINEN VOLGENS BIBLIOTHECARIS ANNEBELLE KOOLS

Geplaatst door Sander Roovers | 3 mei 2019 | Arbeidsvitaminen, Geen categorie

Geschreven door Annebelle Kools

DURF! verkent thema’s graag grondig. Zo geven we richting aan de zoektocht naar innovatie en ondernemerschap in maatschappelijke organisaties. We verzamelen input uit legio bronnen om jou een gevarieerd beeld te geven. Vandaag duiken we samen met Annebelle Kools van Bibliotheek Het Markiezaat in het thema Arbeidsvitaminen.

Annebelle KoolsWat is je achtergrond?
Werkzaam in de zorg en geïnspireerd door een docent die zowel voor de klas stond als in de praktijk werkte, heb ik de lerarenopleiding Gezondheidszorg&Welzijn gevolgd. Tijdens mijn studie was ik actief in diverse besturen en heb ik mijn passie voor toneel aangeboord. Via de lerarenbeurs kreeg ik de mogelijkheid om de master Kunsteducatie te volgen, een opleiding waarin mijn vak en mijn liefhebberij samen kwamen en verdieping kregen. Om meer kennis en ervaring op te doen rondom cultuurbeleid ben ik vrijwillig bij de gemeente gaan werken, vrijwillig werd uiteindelijk omgezet in een tijdelijke baan als beleidsmedewerker Cultuur. Drie jaar geleden kwam de vacature Programmamanager binnen de Bibliotheek Het Markiezaat voorbij. De werkzaamheden spraken mij aan, maar ik kon ze niet zo goed rijmen met mijn beeld van de bibliotheek. Uiteindelijk bleek alles wat ik in de voorgaande jaren had gedaan binnen het culturele, educatieve en sociaal-maatschappelijke veld, samen te komen in deze functie van de bibliotheek.

Welke dromen en idealen ga je nog waarmaken?
Iedere dag ben ik bezig om mijn dromen en idealen waar te maken. De wereld een beetje mooier maken, binnen je eigen mogelijkheden, dat is mijn ideaal. De bibliotheek is dé publieke organisatie die iedereen in de gemeenschap de mogelijkheid biedt om mee te doen, jezelf te ontwikkelen en te blijven verwonderen.

Op welke manier draag jij bij aan innovatie en vernieuwing binnen Bibliotheek Het Markiezaat?
Met mijn netwerk, creativiteit en grenzeloze nieuwsgierigheid verken ik maar al te graag de mogelijkheden binnen ons werkgebied als het gaat om het invulling geven aan de rollen van de bibliotheek. Uitproberen, afkijken, op je bek gaan en blij verrast worden, hoort hier allemaal bij.

Wat is jouw relatie of fascinatie tot het thema Arbeidsvitaminen?
In je werkende leven functioneer je niet zonder je dagelijkse dosis Arbeidsvitaminen. Geestelijk moet je voldoende uitgedaagd worden, kennis blijven vergaren, nieuwe ontmoetingen aangaan, goede contacten onderhouden en dat alles met de juiste hoeveelheid nuchterheid en een goede dosis humor. Goede humor dan wel hé. De juiste werkomgeving, een plek om elkaar te ontmoeten, maar ook regelmatig nieuwe plekken ontdekken houden je hoofd en je lijf fris. Ga.Naar.Buiten

Wat is absoluut het nummer 1 boek dat DURF! fans moeten lezen rondom het thema Arbeidsvitaminen?
Een andere suggestie, kijk ook eens in de spiegel. Jaja jezelf een spiegel voorhouden, maar ook écht! Kijk naar jezelf, lach naar jezelf en vooral om jezelf. Bedenk dat jouw collega’s, samenwerkingspartners, bezoekers en andere mensen in jouw omgeving dat gezicht wel vaker zien.

woman-4150209_1920

Welke nieuwe inzichten heb je hierdoor opgedaan?
Ik blijf hierdoor eerlijk naar mezelf, dit is wat het is, maak er wat van. Ik weet waar mijn krachten liggen en waar ik wat hulp bij nodig heb.

Heb je misschien ook nog kijk- of luistertips gerelateerd aan het thema Arbeidsvitaminen?
Ja, ga kijken, praten en luisteren met mensen op straat, in de winkel of in het café. Kijk niet alleen naar je scherm, je collega’s of naar die vaste bezoekers van de bieb, maar kijk verder.

Als jij een boek gaat schrijven en uitbrengen; wat zou de titel zijn van dat boek?
Dat zal ik nooit doen, ik ken al genoeg zeer talentvolle schrijvers die ik allemaal het succes gun. Uitgerekend zij zullen bestsellers brengen omdat ze talentvol, slim, grappig en kritisch zijn. Dus zoek ze vooral op en laat je verwonderen door Lianne Collignon, Karen Albers en Luckie Delacroix!

Heb jij nog kijk-, lees- of luistertips in relatie tot het thema Arbeidsvitaminen? Deel ze door DURF! te mailen!

Plaats een reactie

Verplichte velden