ARBEIDSVITAMINEN VOLGENS BIBLIOTHECARIS JAIME QUANT

Geplaatst door Sander Roovers | 9 april 2019 | Arbeidsvitaminen

Geschreven door Jaime Quant

DURF! verkent thema’s graag grondig. Zo geven we richting aan de zoektocht naar innovatie en ondernemerschap in maatschappelijke organisaties. We verzamelen input uit legio bronnen om jou een gevarieerd beeld te geven. Vandaag duiken we samen met Jaime Quant van de Bibliotheek AanZet in het thema Arbeidsvitaminen.

Jaime Quant

Jaime Quant

Wat is je achtergrond?

Na mijn havo ben ik Media en Entertainment Management gaan studeren op de InHolland in Rotterdam. Vervolgens heb ik me via de culturele broedplaats van DOOR in Dordrecht ontwikkeld in het programmeren en bedenken van activiteiten en het begeleiden en ondersteunen van een team van vrijwilligers. Op dit moment werk ik bij de Bibliotheek AanZet en ben ik ondersteunend aan de programmering en help ik mee met de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Ik houd me buiten het werk graag bezig met het schrijven en voordragen van gedichten en het maken van muziek. Mijn talenten liggen vooral in het creatieve en het samenwerkende spectrum. Ik werk graag met mensen samen aan nieuwe ideeën en ook op ontwikkeling van taal ben ik graag betrokken in het ondersteunen van het leerproces hiervan.

Welke dromen en idealen ga je nog waarmaken?

Mijn dromen zijn eigenlijk constant in beweging. Dat wil zeggen dat er steeds dromen komen en gaan. Ik wil mezelf op dit moment als schrijver ontwikkelen, door middel van het uitbrengen van een bundel. Daarnaast wil ik nog veel concepten bedenken omtrent talentontwikkeling, met de insteek om alles met laagdrempeligheid aan te pakken.

Op welke manier draag jij bij aan innovatie en vernieuwing binnen Bibliotheek AanZet?

Ik ben bezig mezelf om te scholen naar de moderne bibliothecaris oftewel de Community Librarian. Dat wil zeggen dat ik me meer bezig ga houden met wat de bezoekers en gebruikers van de bibliotheek bezig houden. Een meer actieve rol dus. Verder draag ik bij door les te geven over de nieuwe digitale vaardigheden en robotica in de bibliotheek.

Wat is jouw relatie of fascinatie tot het thema Arbeidsvitaminen?

Als ik denk aan de term arbeidsvitaminen, dan moet ik denken aan het aloude Nederlandse radioprogramma. Muziek als stimulans tijdens het werk. Zelf luister ik ook vaak muziek bij het bedenken en schrijven om in een juiste flow te komen. Het is denk ik heel specifiek. Voor sommigen kan het juist voor afleiding zorgen. Maar bij mij zorgt het er juist voor dat ik niet afdwaal.

Wat is absoluut het nummer 1 boek dat DURF! fans moeten lezen rondom het thema Arbeidsvitaminen?

Daar vraag je wat. Wat mij heel erg aanspreekt is het boek ‘Na Mattias‘ van Peter Zantingh. Zantingh schreef ieder hoofdstuk met een bepaald nummer in gedachten. Om elk thema een nieuwe dimensie te geven. Simpel maar zeer effectief!

9200000090565690

Welke nieuwe inzichten heb je opgedaan na het lezen van dit boek?

Het luisteren van muziek heeft wel degelijk effect op de manier dat je leest of schrijft. Je leest mogelijk sneller en interpreteert anders. Het is een beetje als een film met ondertiteling waar je de taal van verstaat. Het is nooit exact hetzelfde en dat geeft een andere dynamiek.

Heb je misschien ook nog kijk- of luistertips gerelateerd aan het thema Arbeidsvitaminen?

Over een breed aanbod gesproken. Ik denk dat dit voor iedereen heel verschillend zal zijn. Wat voor mij werkt is Jazz, Klassiek en lo-fi muziek. Zoals Vivaldi, Herbie Hancock en Eevee.

Als jij een boek gaat schrijven en uitbrengen; wat zou de titel zijn van dat boek?

Een leuke titel die bij me opkomt is: ‘Verkeerde vraag? Goed antwoord!’

Waarom zou uitgerekend dat boek een bestseller worden?

Omdat het een goed, leuk en interessant boek wordt. En het een gezonde portie geluk verdient om een bestseller te worden.

Aan wie wil je het stokje doorgeven?

Ik geef het stokje door aan Swendeline Ersillia. Zij doet projecten met AanZet voor jongeren. De leestips van Swendeline lees je snel op DURF!.

Heb jij nog kijk-, lees- of luistertips in relatie tot het thema Arbeidsvitaminen? Deel ze door DURF! te mailen!

Plaats een reactie

Verplichte velden